KLIK HIER VOOR DE INSCHRIJFVOORWAARDEN

Deelnemers

Momenteel wordt er hard gewerkt om het programma vorm te geven, zowel qua deelnemers als qua locaties. Binnenkort treft u het volledige programma aan op deze website. Onderstaande cultuuruitvoerenden zullen in ieder geval hun opwachting maken tijdens Rondje Cultuur 2022.

Klik hier om je in te schrijven

Muziekvereniging Eendracht Eerbeek

Eendracht is een ambitieuze muziekvereniging waar jong en oud elkaar treffen in een gezamenlijke passie: muziek maken. Dat doen ze in verschillende orkesten en kleine ensembles. Eendracht wil een bloeiende muziekcultuur in Eerbeek en omgeving stimuleren. Binnen de vereniging behoort het jeugdbeleid daarom tot een van de belangrijkste speerpunten en investeren ze in professionele opleidingen. Wij zijn enorm trots dat Eendracht Eerbeek haar medewerking heeft toegezegd!

GA NAAR DE WEBSITE

Harmonie Orkest Brummen

Het harmonieorkest van het H.O.B. bestaat uit ruim 50 muzikanten en komt uit in de tweede divisie volgens de richtlijnen van de KNMO. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Romanö Mediati.

Het harmonieorkest is een veelzijdig orkest. Naast regelmatig bezoek aan concoursen is er ook ruimte voor diverse themaconcerten. Minstens één keer per jaar geven ze een groots concert, waarbij men er iedere keer in weet te slagen een uniek programma te presenteren. Het is voor het H.O.B. een uitdaging om iedere keer weer zichzelf, maar zeker ook het publiek te verrassen.

GA NAAR DE WEBSITE

Kunstkring Brummen en omstreken

De Kunstkring Brummen en omstreken is een vereniging die als doel heeft voor kunstenaars in de Gemeente Brummen een platform te creëren. Graag toont zij het werk van de aangesloten kunstenaars aan het publiek en verzorgt zij demonstraties. Op haar manier draagt Kunstkring Brummen bij aan de uitstraling van Brummen als kunstenaarsdorp. Met die ambities kan de Kunstkring natuurlijk niet ontbreken tijdens Rondje Cultuur.

GA NAAR DE WEBSITE

Chic & Shanty Vrouwenkoor Brummen

Vrouwenkoor Chic & Shanty is vanaf 2011 actief en is sinds 2012 een officiële vereniging. Het koor repeteert elke woensdagavond in de Vroolijke Frans in Brummen/Broek. Er zijn 4 stemgroepen binnen het koor, te weten: sopranen, mezzosopranen, eerste en tweede alten. We zijn enorm verheugd dat ook zij hun opwachting zullen maken tijdens de eerste editie van Rondje Cultuur.

GA NAAR DE WEBSITE

Popkoor Young Voices

Popkoor Young Voices is een popkoor uit Eerbeek met ca. 25 enthousiaste zangers en zangeressen en … een eigen band! Sinds 1982 is het koor met veel plezier aan het repeteren en optreden met als centraal muzikaal thema: popmuziek.

Young Voices zingt popmuziek in de breedste zin van het woord, van Ed Sheeran tot Racoon en van Kenny B tot Armin van Buuren. Het enthousiasme, de creativiteit en de uitstraling van de dirigent worden overgebracht op het koor, wat het vervolgens een geheel eigen geluid geeft. Fijn dat zij op 11 september ook van de partij zijn.

GA NAAR DE WEBSITE

Marij Verhaevert – theaterspel

Marij Verhaevert studeerde drama aan het Deeltijds Kunstonderwijs in Antwerpen en aan de Hogeschool van Utrecht. Daar ontstond haar interesse voor improvisatietheater. Aansluitend deed zij een acteursopleiding aan ArtEZ in Arnhem. Momenteel verzorgt zij cursussen, workshops, spelcoaching en uiteraard optredens, zo ook tijdens Rondje Cultuur 2022.

GA NAAR DE WEBSITE

Gemengd koor InBetween

InBetween in Brummen bestaat uit een groep enthousiaste mannen en vrouwen die graag zingen.

Zoals de naam al aangeeft is het geen jeugdkoor maar ook geen seniorenkoor, zij zitten er tussenin. Toetreding is mogelijk voor iedereen vanaf de jongvolwassene leeftijd. Het koor telt momenteel een kleine dertig leden. Zij komen uit Brummen, Eerbeek, Hall, Leuvenheim, Dieren, Voorst en Zutphen.

GA NAAR DE WEBSITE

Vrouwenkoor Te Gek

Vrouwenkoor “Te Gek” uit Brummen, typeert zichzelf als ‘gewoon, te gek en gezellig’. Het koor heeft op dit moment 28 leden en is sociaal, vrolijk en gezellig, maar bovenal zijn de koorleden, dirigent en muzikale begeleiders ook erg betrokken bij elkaar. Het repertoire varieert van Nederlandstalig, Engelstalig, Duitstalig tot en met eigen geschreven nummers van koorleden. Dat wordt gewoon te gek en gezellig!

GA NAAR DE WEBSITE

Rocking Rietgors

Rocking Rietgors is een band met (oud-)leerlingen van Kindcentrum De Rietgors in Leuvenheim. De band is opgericht tijdens de lerarenstaking van 15 maart 2019. In dat jaar speelden ze al live op tv voor ‘Zomer in Gelderland’ en tijdens ‘3FM Serious Request’.

Ritme op maat

Coen van Vollenhoven is muzikant en percussionist en sinds 1998 geeft hij djembélessen en percussieworkshops Afrikaans trommelen en zang. ‘Geen duizend woorden kunnen je een betere indruk geven dan beeld en geluid’. Daarom vind je hieronder een link naar Youtube met daarin fragmenten uit een percussieworkshop. We zijn verheugd dat Coen onderdeel uitmaakt van ons programma.

BEKIJK DE VIDEO

GA NAAR DE WEBSITE

Calamity Caroline

Van 2016 tot en met 2019 maakte ze naam als cabaretier met voorstellingen bij Theater Lokaal in Brummen. Het succes hiervan was mede te danken aan de muzikale opluistering door Bas Witteveen uit Oeken, die steeds met piano, gitaar of ukelele de juiste snaar wist te raken. 

Nadat zij het stof van twee jaar van de instrumenten en kostuums hebben geklopt gaan zij eindelijk weer samen aan de slag om voor Rondje Cultuur een leuk optreden te verzorgen.