GEEN RONDJE CULTUUR IN 2022

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat Rondje Cultuur op 11 september 2022 helaas geen doorgang zal vinden. De huidige situatie in de cultuur- en evenementensector en de daaruit voortvloeiende problematiek heeft ons genoodzaakt dit besluit te nemen.

Met veel enthousiasme zijn we als Culturele Stichting eind 2021 van start gegaan met de voorbereidingen. We hebben daarbij nauw samengewerkt met het Eerbeekse bureau Mood Concepts. Tijdens de intensieve voorbereiding liepen we gaandeweg tegen diverse problemen aan.

Ondanks een aantal enthousiaste aanmeldingen was het aanbod te weinig en niet divers genoeg. Ook bleek dat optreden zonder vergoeding voor een aantal aanmelders reden was om af te zien van deelname. Daarnaast wil heel Nederland, nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn, tegelijkertijd uit de toch al beperkte evenementenvijver vissen. Denk aan materieel, leveranciers, personeel en vrijwilligers. Zaken die cruciaal zijn bij het organiseren van een succesvol evenement. Bovendien heeft de huidige dramatische en onzekere tijd op het werven van sponsorgelden helaas een negatieve invloed. Zonder al deze voorwaarden kunnen en willen zowel de Culturele Stichting als Mood Concepts niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement.  

‘Het was geen gemakkelijke beslissing. Na lang wikken en wegen zijn wij genoodzaakt om het, in de kern prachtige evenement, Rondje Cultuur 2022 voortijdig af te gelasten. We danken iedereen voor zijn/haar geloof, vertrouwen in en inzet voor Rondje Cultuur 2022. Ondanks deze tegenvaller blijft de Culturele Stichting zich uiteraard maximaal inzetten om het culturele leven in de Gemeente Brummen te stimuleren’, aldus voorzitter Marie-Thérèse Snelders.